Mi is ez a díj?

 

Az „Év intelligens vállalata” egy 2014-ben indult verseny, amelynek győztese kiérdemli az „Év intelligens vállalata” címet, melyet ezek után büszkén viselhet, kommunikálhat.

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek klubja, százezer taggal szerte a világon, amelyből több mint ezren Magyarországon élnek. Célunk az intelligencia népszerűsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönző közeg biztosítása tagjaink számára.

Ez a verseny is az intelligencia népszerűsítéséért született. A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Ennek mérését a MensaHungarIQa végzi.

Miért érdemes elindulni a versenyen?

Ha Ön munkaadó…

…akkor azért, mert ezzel csak nyerhet. Ha az Ön vállalata lesz a legintelligensebb, esetleg 2., 3. helyezett, de akár csak a TOP10 egyike, akkor büszkén viselheti a jövőben az alábbi (aktuális évszámmal ellátott) emblémák egyikét:

  

 

Ha ez nem jönne össze, akkor is csak nyerhet, hiszen egy hivatalos IQ tesztet kitölteni jó szórakozás a kollégáknak, kiváló csapatépítő, és ha Ön megtiszteli a vállalat dolgozóit azzal, hogy versenyre bíztatja őket, ezzel az elhivatottságukat is erősítheti.

Nem kell tartania, hogy esetleg szégyenben marad. Nem publikáljuk a teljes sorrendet, csak legfeljebb a TOP10-et és az első három helyezettet.  Ha nem jön össze idén, talán majd jövőre!

Az is elképzelhető, hogy egyik-másik munkavállaló a teszt során a legmagasabb 2%-os IQ szintet éri el és ezzel lehetősége nyílik, hogy a Mensa tagja legyen. Ezzel is bátran büszkélkedhet a vállalat.   

Sőt, amíg versenyben van, megajándékozzuk egy másik emblémával, mégpedig ezzel:

Ez az embléma azt jelképezi, hogy az Ön vállalata elindult a díjért, mert érzi magában az elismerés lehetőségét.

Ha Ön munkavállaló…

… akkor csak arra tudjuk bíztatni, vegye rá a megfelelő személyt a bal oldali hasáb elolvasására.

Szinte mindenkit foglalkoztat, hogy „vajon milyen magas lehet az IQ-m?”. Az interneten szinte soha nem találunk valódi IQ-tesztet – különösen nem ingyen – hiába állítja jó néhány oldal az ellenkezőjét (gyakran a kitöltés után kérve emelt díjas SMS-t az eredmény közlésének feltételeként). Ennek fő oka, hogy a komoly tesztek elkészítése – és különösen azok sztenderdizálása, amit országonként el kell végezni – rendkívül drága, általában több éves munkát igénylő folyamat, amelynek eredménye könnyen elveszítheti az értékét, ha nyilvánosságra hozva betanulhatóvá válik a megoldókulcs.

Míg a hagyományos teszteken mindenki ugyanazzal a fix kérdéssorral szembesül, a verseny első lépcsőjénél használt un. adaptív teszt esetében a véletlenszerűen kapott első feladat után mindenki a korábbi válaszaitól függően kapja a következő kérdést, mintegy személyre szabva egy egyedi IQ-tesztet az ő szintjének mérésére kalibrálva.

Akinek ez a szint jól sikerül, mehet a második megmérettetésre! A Mensa IQ-tesztjének kitöltése önmagában is egy izgalmas délutáni program, de ezután végre hivatalos, a világon mindenhol elismert oklevelet is kap eredményéről.

Csapatban pedig még izgalmasabb. Ugyan a teszteket szigorúan egyedül szabad csak megírni, de utána átbeszélni az élményt, esetleg együtt nyerésre vinni a céget és ezzel a legintelligensebb vállalatnál dolgozni, különösen jó szórakozás.

Egyet megígérünk – és ez a Mensa tesztek alapszabálya is - ,hogy az Ön személyes eredményéről csakis Önt, személyesen tájékoztatjuk. Sem munkatársai, sem a cégvezető nem ismerheti meg ezt, hiszen ez személyiségi jogokba ütközne.

A tesztek eredményeit a Mensa szakembere állapítja meg és ezáltal az Ön cégének eredményeit is ő összesíti majd. Vagyis Ön a személyes eredményét ismerheti meg, a vállalata pedig azt, hogy benne van-e a TOP10-ben vagy egyenesen dobogós helyezett lett.

Ha az Ön személyes eredménye az emberiség legjobb 2%-ba tartozik, akkor lehetősége nyílik belépni a Mensa HungarIQa Egyesületbe is! Ez egy remek csapat, ismerkedjen vele a Mensa hivatalos oldalán.

www.mensa.hu


 

Akik már indulnak:
Az elmúlt évek versenyzői
Belux Csoport Kft.
BIG FISH Internet-technológiai Kft
BIM-CAP Kft.
Biotek Kft.
BPO AUDIT TAX
Celergo Hungary Kft
Chemaxon Kft
Clarity Consulting Kft.
D-Code Kft. / Tatana
Digic Pictures
Dolphio Consulting Kft.
Dorsum Zrt.
Duna House
E.ON Hungária Zrt.
Electool Hungary Kft.
Emarsys Technologies Kft.
Emerald Public Relations Kft
Ericsson Magyarország
EUTAF
Evosoft Hungary Kft.
Expeditive Futárszolgálat Kft
Futurion Kft.
GE Hungary
Gentherm Hungary Kft.
Grape Solutions Zrt.
Hewlett Packard
iData Kft.
IMS Health Szolgáltató Kft.
Innovator Consulting Kft.
IP Systems Kft
Ixenit Kft.
Jabil Circuit Magyarország Kft.
Jármű Kontroll Magyarország Kft.
Kantar Millward Brown Hungary Kft
Koonsys Kft.
Kreatív Vonalak Kft.
Lightware Kft.
MagyarCom Szolgáltató Kft.
Misys Hungary Kft.
Morgan Stanley Magyarország
Nagy és Társa Kft
NCR Magyarország Kft.
Netrisk.hu Zrt.
Nextent Informatika Zrt.
NI Hungary Kft.
NNG Kft.
Nokia
Optima Forma Kft.
OT INDUSTRIES Zrt.
PILAR Kft.
Pont Systems Zrt.
Profession.hu Kft.
Prolan Irányítástechnikai Zrt.
Qualysoft Informatikai Zrt.
Raytheon Professional Services
ReachMedia Kft
RG Stúdió Kft.
SAKKOM Interaktív Kft.
ShiwaForce.com Zrt.
Sigma Technology Magyarország Kft.
Starschema Kft
Studio IN-EX Kft.
suIT Solutions Kft.
Swicon Zrt
SYREON Kutató Intézet
Szintézis-Net Kft
Táblácska.hu Kft.
Termostar Kft.
Vodafone Magyarország Zrt.
VT Veres Kft.
XAPT Kft.